lauantai 23. helmikuuta 2013

Pyöreitä vuosia

Tajusin äskettäin, että tänä vuonna meillä tulee miehen kanssa 10 vuotta yhteistä elämää täyteen. Kylläpä aika onkin kulunut vauhdilla. Jos joku olisi sanonut minulle reilu kymmenen vuotta sitten että olen nyt naimisissa, kolmen lapsen äiti ja suomenhevosen omistaja, olisin varmaan pitänyt sitä melkoisen erikoisena vitsinä. Kaikki edellämainitut ovat asioita, joita olin ehdottomasti päättänyt olla ikinä tekemättä.


Tapasimme luonnollisesti tallilla. Tarkemmin sanottuna talilla, joka oli työpaikkana minulle kaikkein mieluisin: Stall Equo. Tuon miehenketaleen takia en ehtinyt olla siellä kuin kolme vuotta, mutta niiltä vuosilta ei ole ainoatakaan ikävää muistoa. Saattaa toki olla että aika kultaa jne. mutta ei nyt ajatella niin. Tosin täytyy sanoa, että olen kyllä viihtynyt kaikilla työpaikoillani enkä yhdestäkään ole lähtenyt siksi, että paikassa tai työssä olisi ollut jotain vikaa. Mutta tämä kyseinen paikka oli Täydellinen. Ja tuntuu hurjalta, että niistä ajoista alkaa tosiaan olla jo 10 vuotta...

Tällä tallilla on ensinnäkin hyvät puitteet: isot valoisat karsinat, leveät käytävät, lyhyet välimatkat, kävelytyskone, tarpeeksi laitumia. Työntekijöitä oli pääasiassa tarpeeksi, missään vaiheessa ei tarvinnut raataa 24/7. Hevoset olivat asiallisesti käyttäytyviä ja laadukkaita. Tosin viihtyvyyden kannalta tärkeintä oli varmasti se, että meillä oli aivan mahtava "ydintiimi" koko sen ajan. Harmittaa että yhteydenpito on jäänyt, lähes kaikkien muidenkin ollessa nykyään jossain muualla. Toimenkuvani oli hoitaa ja ratsastaa tallin ykkösratsuttajan hevosia, hänellä oli myös varsinainen hoitaja joka laittoi hevoset valmiiksi ratsastukseen ja kulki mukana kisoissa. Tämän ratsuttajan kanssa tulimme erinomaisesti toimeen, varmaan siksikin että vaikka hän periaatteessa oli arjessa pomo, oli hän kuitenkin yhtä lailla töissä kuin me kaikki muutkin, eikä käskyttänyt turhaan. Varsinaisen tallinomistajan kanssa tulin myös hyvin toimeen, mutta joillakuilla oli hieman ongelmia. Hevosten lisäksi hoidin tarvittaessa myös ratsuttajan lasta ja koiraa. :D Kävin jonkin verran myös kisareissuilla vaikka se ei oikein ole minun maailmani, tämä pesti lankesi silloin kun ratsastajalla oli jonkinlainen välikohtaus hoitajansa kanssa. Tätä ennen olin ollut Sveitsissä pelkästään kisahoitajana jolloin käytännössä asuin puoli vuotta hevosautossa ja sain siitä tarpeekseni. Nostan kyllä hattua niille joillekin hoitajille, jotka tekivät hommaa silloin kanssani samaan aikaan ja kiertävät YHÄ niitä samoja kilpailuja... Onhan se oma (pieni) maailmansa ja on hassua tavata samat ihmiset joka viikonloppu eri puolilla Eurooppaa, itseä ärsytti lähinnä se jatkuva pakkaaminen ja purkaminen sekä turhanpäiväinen hinkuttaminen, onhan se nyt käytännöss ihan yhdentekevää onko satulan saumassa pölyä vai ei, tai onko hevosen jokainen karva klipattu samanpituiseksi.

Equolla sain siis pääasiassa olla kotona ja ratsastin paljon, paljon paljon. Täytyy silti sanoa että tuo aika ei tuonut mitään suunnatonta ratsastuksellista ahaa-elämystä, koska kukaan ei juuri puuttunut siihen mitä tein ja suurin osa hevosista oli jo erittäin osaavia, vaikka joukossa oli nuoriakin niin nekin hallitsivat perusasiat jo erittäin hyvin. Ratsastin tuona aikana paljon mm. Peu a Peulla, joka vuosia myöhemmin voitti Helsinki international horse showssa maailmancupin osakilpailun, sattumalta olin myös itse sinä vuonna Suomessa ja Hihsissä ja olihan se toki mahtava kokemus. Harmi että Peu a Peu (jolla ratsasti viime vuonna Equon aikaisen parhaan ystäväni mies, ai miten niin pienet piirit...) jäi terveysongelmien vuoksi ennenaikaisesti eläkkeelle, tosin mikäli sillä on edes suunnilleen asialliset eläkeläisen olot niin tuskinpa tuo sitä itseään niin surettaa.

Mutta ne olivat lämmöllä muistamani kolme vuotta. Nykyinen mieheni tuli talliin ratsuttajaksi (eikä se ollut mitään rakkautta ensi silmäyksellä, itse asiassa kun hän oli ensimmäistä kertaa tutustumassa talliin esitti ykkösratsuttajamme hänelle paikkoja ja kun he tulivat katsomaan pihaa, minun ollessani ratsastamassa pellolla, putosin hevosen selästä ja mursin häntäluuni. Mieheni piti lähteä pyydystämään vierasta hevosta vieraassa paikassa koska hänen esittelijänsä lähti viemään tallityttöä sairaalaan. :D ) ja pyöritti ensin erästä toista tyttöä joten en ollut mitenkään äärettömän kiinnostunut, mutta siitä se sitten kuitenkin jotenkin lähti. Mieheni ei sitten kuitenkaan viihtynyt paikassa ihan yhtä hyvin kuin minä vaan lähti koeaikansa jälkeen mualle töihin ja minä menin sitten lopulta noin vuoden kuluttua perässä.

No se muisteloista. Aika paljon on elämä muuttunut niistä ajoista vaikka tuntuu että me ei juuri ollakaan muututtu, mitä nyt pari ryppyä on tainnut tulla...

Palatakseni nykypäivään, uusia hevoskuvia ei ole nyt tullut otettua, olen keskittynyt lähinnä hankkiutumaan eroon ylimääräisestä rahasta...


Jostain syystä kun olen täysin rakastunut spooksin vaatteisiin, vaikka yleensä en merkeistä edes ymmärrä mitään vaan ostan vain sen mikä näyttää kivalta ja on suht järkihintainen. Tai no ratsastusvarusteissa suosin kyllä hyväksi havaitsemiani merkkejä, mutta näillä vaatteilla nyt ei ole varsinaista käyttöaspektia, en juuri raaski niitä tallissa pitää.

Nyt sorruin tilaamaan aivan ihanan talvitakin sekä pipon, ja vielä uuden fleecetakin, joka on tosin samanlainen (eri värinen kuitenkin) kuin minulla jo on. Ja tämähän on ollut jo pari vuotta rakkain vaatekappaleeni:


Tämän taas tilasin kokeiltavaksi, mutta se oli noin puoli metriä liian lyhyt. En tiedä onko kuvan malli 150-senttinen vai onko ylävartaloni mittasuhteiltaan jotenkin poikkeava, mutta se EI näyttänyt tällaiselta:


No onnistuin silti käyttämään ihan riittävän summan. Mutta JOS se kevät joskus tulee, on ehkä pakko vilkaista vielä paria T-paitaa...

2 kommenttia:

Riia kirjoitti...

Mukava lukea "muisteloita" vuosien takaa. Onnittelut pyöreistä vuosista! =) Niin se vaan elämä muuttuu vuosien vieriessä.

Ihanan keväisiä kuvia edellisessä postauksia! Terveisiä vaan Itä-Suomesta lumien keskeltä.

Pauliina kirjoitti...

Kiitos. :) Kevät oli ja meni ja nyt vissiin tuli taas talvi... :/ Jotenkin muistan vuodenajoille erilaisen järjestyksen.