perjantai 27. syyskuuta 2013

Syystunnelmia

Kai se syksy vain on tännekin taas tulossa. Tähän asti on lähinnä satanut enemmän tai vähemmän, ja se nyt oikeastaan on täällä normaalia joka vuodenajalle. :D Mutta viimeiset pari päivää on ollut aamuisin to-del-la kylmä, mikä tosin onneksi vielä tähän aikaan vuodesta tarkoitta sitä, että päivällä on aurinkoista ja suht lämmintäkin. Mutta kyllähän sitä tähän mennessä on jo oppinut, että kesän jälkeen tulee aina syksy, mikä taas enteilee talvea, hrrh. Jos en vielä tässä postauksessa ole muistanut mainita inhoavani talvea, niin sanotaan se varmuuden vuoksi tässä.

Mitään sen mullistavampia asioita ei sitten olekaan sattunut. Hannoveroritestien esikarsinnat saatiin hoidettua, tällä kertaa hieman tyylikkäämin kuin viime vuonna... Joku saattaa muistaa, että herra Isopomo pesi karsintoja edeltävänä iltana tallin sähkökaapin painepesurilla joten meillähän ei sitten ollut sähköä koko tiluksilla. Se oli erityisen ikävää viime vuonna mittelöiden alkaessa kello 8 jolloin oli vielä hämärää. Tänä vuonna koitos oli iltapäivällä ja koko päivä sujui hieman rennommissa merkeissä, pääosin ehkä siksi että näkyvyys oli viimevuotista parempi...

Oreja oli vain parikymmentä, en nyt sen syväluotaavampaa tutkimusta ole aiheesta tehnyt mutta kyllähän täällä on hevoskasvatus melkoisessa kriisissä. Varsoja syntyy huomattavasti vähemmän kuin vielä muutama vuosi sitten, ja lukemat ovat yhä laskusuunnassa (tosin sehän ei kyllä meildän tallilla ole vielä näkynyt). Näin äkkiseltään pikaisesti päättelin oriehdokkaiden määrän joka oli lähes puolet vähemmän kuin viime vuonna, liittyvän samaan asiaan. Onnistumisprosentti oli näinollen korkeampi koska jatkoon pääsi tänäkin vuonna yksi, tosin taso oli kuulemma erityisen huono. Itse en nähnyt touhusta käytännössä yhtään mitään, olin hommissa keittiön puolella ja kaikki oli myös varsin nopeasti ohitse.

No Antero voi edelleen hyvin, samoin Consens.


Taisin aiemmin harmitella täällä suunnilleen koko talliporukan kattavaa eripuraa johtuen erään hevosen ylläpitokuvioista. No se tilanne meni siihen pisteeseen että koko systeemi lakkasi nyt olemasta, varsinainen isompi riitahan alkoi siitä, kun toinen ylläpitäjä lopetti koska ylläpitäjien välillä ei toiminut enää mikään. No lopulta sitten tämä yksin jäänytkään ei ollut kuitenkaan tyytyväinen siihenkään tilanteeseen, lisäksi tuli erimielisyyksiä hevosen omistajan kanssa ja eilen sitten tämä toinenkin päätti lopettaa. Tällä hetkellä vielä tilanne on vähän hankala, kouluvalmentaja D. on loukkaantunut ties mistä ja eiköhän tästä vielä jonkinlainen soppa saada hämmennettyä mutta pidemällä tähtäimellä elämä alkaa ehkä taas rauhoittua, kun se toinen osapuoli poistuu (toisella taas on omia hevosia meillä) ja myös hevonen lähtee lähitulevaisuudessa muualle. Huh.

Sivustaseuraajan vinkki: älkää IKINÄ hankkiko yhteistä hevosta kenenkään tutun tai tuntemattoman kanssa!

Ja ai niin, olen aloittanut uuden harrastuksen! Käyn maanantaisin ratsastajajumpassa. Se on varta vasten ratsastajille tarkoitettu jumppa, jonka vetäjä on fysioterapeutti sekä ratsastusvalmentaja. Kahden kerran perusteella olen todella tykästynyt, ja kiva on päästä säännöllisesti vähän "tuulettumaankin".

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Pauliina!

Olen lueskellut blogiasi saadakseni kurkistaa arkeen ja tallielämään eri maassa. Avartavaa ja mukavaa luettavaa, kiitos siis siitä!

Olin viime vuonna FÖJ:in merkeissä töissä saksalaisessa päiväkodissa, ja nyt haluaisin päästä takaisin kehittämään kielitaitoani. Olen unelmoinut, että pystyisin jotenkin yhdistämään rakkaan harrastukseni eli hevoset tähän välivuoteen, sillä palan innosta perehtyä etenkin luonnolliseen hevostaitoon ja klassiseen ratsastukseen.

Mitä luulet, tarjoaisikohan joku saksalainen hevostila ylläpidon vapaaehtoistyöntekijälle? Onko tuon kaltaista diiliä järkevää kysellä vai päätyisinkö luultavimmin orjatyövoimaksi? Ilmeisesti tallien taso vaihtelee Saksassakin aika huimasti, ja minulle hevosten hyvinvointi ulkoilumahdollisuuksineen on ehdoton kriteeri.

Jos sinulla on jotain ajatuksia tai jopa suosituksia talleista, niin kuulisin ilolla. Olen yrittänyt googletella talleja etenkin Saxen-Anhaltin alueella, mutten ole vielä rohkaistunut ottamaan yhteyttä kehenkään.

Liebe Grüsse,
Pihla

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,

kyllä tuollainen varmasti on teoriassa mahdollista, ongelmana on vain löytää sopiva paikka. En kyllä osaa mitään paikkaa ehdottaa, ja itse en ole ollenkaan perehtynyt klassiseen ratsastukseen niin ei ole mitään käsitystä siihen keskittyvistä paikoista. :(

Tuo klassisen ratsastuksen, lh:n ja pihaton yhdistelmä kuulostaa täkäläisittäin ihan puhtaasti harrastetallilta joita yleensä ihan tavalliset ihmiset pitävät kotipihoissaan ilman mitään liiketoimintaa, en tiedä onko sellaisiin mahdollisuuksia päästä "töihin" tai asumaan.

Jos osaat suht sujuvasti saksaa niin kyselepä esim. täältä http://www.pferd.de/forum.php tai jos tarvitset kieliapua niin voin kyllä auttaa. :) Toivottavasti suunnitelmasi toteutuu.