tiistai 26. huhtikuuta 2011

Hikoilua

Tänään siis pääsin ihan selkäänkin asti. Täällä on ollut aika lämmintä viime päivät, ja jouduin ratsastamaan maneesissa kun mies oli lanannut ja kastellut jo kentän, ja hiki tuli jo selkään kömpiessä.

Mutta meni ihan kivasti, ottaen huomioon että itse en ole ehtinyt ratsastaa yli viikkoon, ja Ratsu oli juoksutettu kaksi päivää ja eilinen oli kokonaan vapaa. Consens on rakenteeltaan pitkänpuoleinen ja matala (vaikka itse hevonen onkin ihan tarpeeksi korkea...) eikä sillä ole vielä hirveästi voimaa takaosassa, joten itsensä kantaminen kaikenlaisesta kooamisesta puhumattakaan on sille aika vaivalloista. Se on tosin äärettömän hyvin asennoitunut hevonen ja yrittää kyllä tehdä niin kuin pyydetään, vaikka se olisikin hankalaa.Ratsastin vajaan tunnin ja lopuksi laukka (sen paras ja helpoin askellaji) meni jo oikein kivasti, takaosa oli alla ja selkä työskenteli. Pieni hiljainen haaveeni on mennä sen kanssa joskus koulukisoihin, ja vaikka se nyt toki osaa perusasiat niin että voitaisiin mennä posottaa jotain helpoimpia luokkia vaikka samantien, haluaisin kuitenkin että ollaan ensin siinä pisteessä, että hevonen myös liikkuu oikein ja kantaa itsensä. Minkä lisäksi sen pitäisi myös pysyä hanskassa, hepalla kun on vielä vähän nuoruuden intoa ja se näkyy etenkin kisoissa. Estekisoissa se sentään saa mennä posottaa eteenpäin eikä pukkiloikistakaan tule miinuspisteitä, mutta siellä koulukisoissa pitäisi löytyä muitakin askellajeja kuin erittäin reipas laukka.

Itselläni ongelmana on lähinnä se, että ei ole minkäänlaista opetusta eikä tuolla tallilla ole maneesissa edes peiliä, joten nämä ratsastusanalyysini pohjautuvat ainoastaan siihen miltä selästä tuntuu. Pomoni kyllä opettaisi, mutta... no pakko myöntää että hänen tapansa ratsastaa ei ehkä ihan sovi minulle. Hän osaa kyllä myös opettaa hyvin, ja hevoset liikkuvat hänen opetuksessaan minullakin paljon paremmin, mutta tyyli ei ole oikein sellainen mitä haluaisin Consensin kanssa ainakaan jatkuvasti käyttää, juuri siksi että se on niin positiivinen ja yritteliäs hevonen. Ei pomonikaan siis mikään hevosenpieksijä ole :D hän vain ratsastaa paljon enemmän voimaa käyttäen kuin mihin minä olen tottunut. Ja toki hän on erittäin kokenut ja taitava ja saa hevoset myös kokoamaan sillä tavalla sekä käyttämään kaikkia lihaksiaan, mutta itse tykkään ratsastaa vähän kevyemmillä avuilla (ehkä olen vain laiska? Suomessa kun aina sanotaan ettei ratsastus ole urheilua) ja verrytellä enemmän, vaikka se hyvään lopputulokseen pääseminen kestääkin sitten aina vähän kauemmin. Muita opettajia ei kuitenkaan oikein ole saatavilla, joten enköhän kuitenkin pyydä pomoa jossain vaiheessa taas vähän katsomaan meidän perään. Tässä on tosin pieni logistinen ongelma, pomo ei tule hirveän hyvin toimeen mieheni työnantajan kanssa eikä siis ole ehkä kovin toivottu vieras sillä tallilla, Consens ei matkusta trailerissa, ja reilun viiden kilometrin matka isossa hevosautossa ei ehkä sekään ole kovin järkevä (saati taloudellinen) vaihtoehto...

Seuraavasta ratsastuskerrasta ei olekaan vielä tietoa, huomenna mies hyppää, torstaina minä en ehdi ja perjantaina heppa on kisoissa. Olisi kyllä kiva mennä katsomaan kun on suht lähellä, mutta saa nähdä osuuko meidän aikataulut yhteen.

Ei kommentteja: