lauantai 5. toukokuuta 2012

On ollut niin kivat ilmat ja lämpimät valoisat illat, että on vähän hommat venähtäneet ja sitten kun pääsee sisälle, täytyykin melkein mennä suoraan nukkumaan. Siksi on taas hiukan venynyt tämä päivitysväli... Mutta eipä tässä nyt mitään mullistavaa ole tapahtunutkaan. Varsoja on nyt syntynyt 8 miinus se yksi kuollut, en muista oliko jo edellisen postauksen aikaan vai onko sen jälkeen syntynyt vielä joku. Kaksi on vielä tulossa tämän kuun aikana ja sitten on se homma hoidettu.

Ratsutettavana olleet ruunat pääsivät laitumelle:


Ensimmäisenä aamuna vielä vähän kaihoisasti hirnuivat tallin suuntaan, mutta nyt ovat kyllä jo täysin vapauden lumoissa. Eilen ne siirrettiin toiselle laitumelle, tähän asti olivat tuossa tallin vieressä mistä näkivät meitä joka päivä, nyt ovat keskenään tuolla kauempana joten varmaan ovat pian yhtä villiintyneitä kuin viime syksynä. Minun pikkuheppani pääsee nyt todennäköisesti joukon jatkoksi. :) Ei laitettu sitä vielä tuossa vaiheessa kun oikeastaan oli se ruunaus jo sovittukin mutta ell:llä ei ollutkaan aikaa eikä sitten vielä ole uudelleen sovittu mitään tarkemmin. Nyt tuonne laumaan on menossa yksi täysihoidossa oleva vanhempi ruuna ja appiukko sanoi että voidaan laittaa tuo minun ponikin sinne, ruunataan sitten syksyllä. Vähän jännittää kuinka se poikien kanssa pärjää mutta toisaalta se on kyllä varsin sosiaalinen ja tulee hyvin muiden kanssa toimeen, riidoissa väistää nopeasti. Tuon vanhan ruunan kanssa oli tänään tarhassa ja tulivat oikein hyvin juttuun.

Tammat eivät ole vielä laitumella, kun saadaan ne rokotettua niin pääsevät myös lähitulevaisuudessa. Herpesviruksen leviäminen tänne Saksan puolelle sai aikaan rokotusaineen totaalisen loppumisen, joten odotellaan että saadaan hepoille piikit. Vanhemmat varsat ovat jo olleet päivät ulkona (viime viikolla lämpöä oli parina päivänä +30 astetta, tosin nyt taisi sitten iskeä takatalvi, hrr).

Tänään olin anopin ja muksujen kanssa Verdenissä toukokuun huutokauppaa katsomassa, kun mies ratsasti siellä. Kaikki sujui ihan hyvin, ja oli ihan mielenkiintoista nähdä että huippusuvuistakin tulee hevosia, jotka eivät ole laadultaan edes keskinkertaisia... Tämä oli tällainen "välihuutokauppa" jossa myytiin sellaisia tavallisia hevosia, eli mitään huikaisevaa elämystä tai Lemony´s Nicketin hintaluokkaa ei ollut ihan odotettavissakaan. Kyllä siellä silti ihan hienojakin hevosia toki oli, ja paremmalta se vähemmän hienokin näyttää kun se treenataan ja puunataan viimeisen päälle ja selässä on ammattilainen.

Kuun lopussa lähden lasten kanssa extemporereissulle Suomeen, jee! Haluan ihan ehdottomasti eräisiin juhliin, ja jos nyt totta puhutaan niin ajatus muutaman päivän levosta kyllä hiukan houkuttelee sekin... :D Ei olla kuin viikko mutta eiköhän siinäkin kaiken oleellisen ehdi.

Ei kommentteja: