keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Tänään koin pieniä onnistumisen hetkiä, rautakankitamma laukkasi oikeaan kierrokseen ensimmäistä kertaa meidän lomailun jälkeen niin, että kaikki jalat menivät laukkaa :D Pienestä on ilot otettava. Mutta oikeasti olin ihan tyytyväinen, oikea laukka on sille kovin hankalaa, yleensä se joko menee sellaista ravin ja laukan sekoitusta tai sitten kaahaa mutkat suoriksi. Sillä on vain kovin huono kunto, ja laukan parantaminen vaatisi, noh laukkaamista, mutta pelkään että se saa sydänkohtauksen jos laukkaan enemmän kuin kaksi kierrosta molempiin suuntiin...

Pomo piti minulle "tuntia" Ponin kanssa ja se meni muutaman pätkän kuin paraskin GP-kouluratsu. Se on kyllä ihan mahtiponi, en vain oikein raaski vaatia siltä tarpeeksi kun se on niin vanhakin, myös se oli sairaslomalla yli puoli vuotta, ja kun pidän itseäni niin suurena sille. Oikeasti lienee ihan normaalia että aikuisetkin ratsastavat tuollaisilla rotevilla poneilla, mutta kun itse olen ratsastanut aina (lapsesta asti) vain hevosilla ja vieläpä pääasiassa keskimääräistä kookkaammilla niin se rassu tuntuu niiiiin pikkuiselta. Toisaalta ei ole oikein parempiakaan vaihtoehtoja, meillä ei ole täällä ketään lapsia jotka osaisivat vielä oikeasti ratsastaa, joten Ponille ei oikein ole muita potentiaalisia ratsastajia kuin pomo joka on aika tarkalleen saman kokoinen kuin minä, tai sitten Ponin omistaja joka on ehkä minua hieman lyhyempi, mutta noin 40 kiloa painavampi, ja Poni on kuitenkin niin hyvässä terässä ettei se nyt ihan oloneuvokseksikaan vielä voi ruveta.

Huomenna tulee tulokset infektioanemiasta (josta googlen mukaan käytettäisiin suomeksi nimeä näivetystauti), jota siis epäillään tässä lähiseudulla toisellakin hevosella. Yksi tapaus on varmistunut, ja jos tämä toinen osoittautuu kyseiseksi taudiksi, on meiltä koko kilpailukausi ohi. Tässä naapurikylässähän järjestetään myös vuosittain este- ja kouluratsastuksen Saksan mestaruuskilpailut, joten luulisin että silläkin suunnalla tilannetta seurataan jännityksellä. Kyseessähän on vakava taruntatauti, jonka torjumiseksi virkaeläinlääkärit ovat velvollisia kieltämään hevoskuljetukset ja hevostapahtumat, tartunnan saaneet hevoset lopetetaan.

Mutta jännitetään nyt sitä huomiseen asti, jos tulos on puhdas niin perjantaista sunnuntaihin olisi sitten meidän oman seuran kilpailut.

Ei kommentteja: