lauantai 6. elokuuta 2011

Viikonloppu

Töissä on ollut pari viimeistä päivää hiukan... huono ilmapiiri, ihanaa että on viikonloppu! :D

Aika rientää hurjaa vauhtia, nyt on jo elokuu ja lokakuun puolessa välissä meillä on sitten muutto edessä. Huih. Jo itse muuttamisen ajatteleminen hengästyttää, mutta sitten lisäksi lapsille uudet päiväkotikuviot ja omiin töihin liittyen hirmuinen paperityö... Itse työnteon kanssa tuskin tulee olemaan kovin ongelmia, vaikka tietysti nyt jo vähän huolestuttaa että tuleeko sitä sitten yrittäjänä kuitenkaan pärjäämään. Ollaan kyllä saatu kovasti kannustusta, kaikki tutut ja lähes tuntemattomat ovat olleet sitä mieltä että tämä on ehdottomasti oikea ratkaisu. Uskotaan heitä sitten.

Viikko sitten oli hevosväen juhlimista kun ensin oli ne kaverin synttärit ja sen jälkeen kengittäjän juhlat. Oikein mukavaa oli etenkin jälkimmäisissä pippaloissa, joihin oli kokoontunut oikeastaan kaikki lähiseudun hevosihmiset.  Nyt viikonloppuna onkin sitten "oman kylän" kilpailut, tänään oltiin lasten kanssa katsomassakin kun vastoin odotuksia oli ihan mukava ilma.

Pitkästä aikaa on tullut otettua kuviakin joten laitanpa tänne ennen kuin unohtuu. Viime viikolla ratsastin Consensin pariin kertaan enkä tietenkään ottanut kameraa mukaan, mutta napsin sitten parit kuvat kännykällä, laatu on sen (ja sään) mukainen...
Töissä minulla ei ole oikeastaan koskaan kameraa, kun olen siellä vain työaikana enkä silloin ehdi kuvia napsimaan, enkä nyt tiedä onkokaan siellä niin paljon ikuistettavaa. Paitsi Musta Ori:


Musta Ori on kukkulan kingi, koska hän nyt sattuu olemaan paikan ainoa ori. Kuva on jälleen otettu puhelimella, pahoittelen kuvakulmaa mutta se on ainoa mahdollinen, koska herra on erittäin tuttavallinen ja häntä on hyvin vaikea saada pysymään niin kaukana ihmisestä, että kuvaan mahtuisi muuta kuin turpakarvoja. Mustan Orin oikea nimi on erittäin mielikuvituksellisesti Shetty, ja ikää hänellä on 33 vuotta. Mitä on kohtalaisen vaikea uskoa, koska Musta Ori ei tunne juuri muita askellajeja kuin laukan ja pukkilaukan, ja hyppää erittäin kevyesti (ja hienolla tekniikalla) päivittäin laitumensa portin yli...

Ja poneista puheenollen mies oli viime viikolla treenaamassa eräällä lähitallilla, siellä tallinomistajan keski-iän kriisi oireili niin, että tämä oli alkanut kasvattamaan minishettiksiä. Mies oli totaalisen ihastunut niihin ja yritti houkutella minuakin niitä katsomaan... Mihin EN aio suostua, koska EN aio käyttää vaivalla säästämiäni rahoja... minishettiksiin. Voi hyvä ihme sentään. Ylipäätään mies suhtautuu yleensä varsin kielteisesti kaikkiin lemmikkeihin (taktikoinnilla olen silti saanut haalittua niitä meille tasan 10 kappaletta, ja lapsia ei ole laskettu vielä mukaan), mutta sitten hän itse menee ihastumaan lemmikkiponeihin. Saa nähdä vaihtuuko meidän hienosti suunniteltu yrittäjyys oritestivalmisteltavien kouluttamisesta miniponien kasvattamiseen?

Consens oli tänään myös kisoissa, sen radat sujuivat aika lailla totutun kaavan mukaisesti. Nuorten hevosten luokassa se meni puhtaasti mutta sai suht huonon tyyliarvosanan, sijoittui jonnekin häntäpäähän kuitenkin. Avoimessa luokassa se pudotti VIIMEISEN esteen... Tosin yleensä se on pudottanut päivän toisessa luokassa kaksi puomia kun vauhti on päässyt kiihtymään (Consens tosiaan on hieman hidas, joten se tarvitsee yhden luokan moottorin käynnistymiseen. :D), nyt miehellä oli tehokkaampi kuolain ja meno oli toisessakin luokassa ihan sopivaa, en oikein tiedä miksi edes pudotti. Radalta sain napsittua vain pari hyvin huonolaatuista kuvaa yhdellä kädellä, koska toisessa kädessä oli tallitutun täysin kuriton 40-kiloinen koira.


Este näyttää hirmu pieneltä, mutta kyseessä oli kuitenkin avoin vaativa luokka, n. 130cm, tämä tosin oli radan ensimmäinen este ja varmaan ennemminkin 120 sentin luokkaa.

Seuraavalla kerralla voisi varmaan ottaa alkuverryttelyksi yhden kouluradan? 


Koko perheen hevonen...


Kisoissa tuli juttua erään paikallisen harrastekilparatsastajan kanssa, hänellä on Consensin 3-vuotias puoliveli joka on 184 senttiä korkea! Se on jo melkoinen saavutus, enkä enää seuraavalla kerralla kyytiin punnertaessani ehkä kiroakaan herran reilun 175 sentin säkäkorkeutta, kaikkihan on suhteellista. :D Consens oli sentään 4-vuotiaaksi asti lähinnä sellainen keskikokoinen, ja on venähtänyt vasta parina viime vuonna...

2 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Ihana toi musta ori, ego on vissiin, shettiksien tapaan, kovin suuri kun vertaa kokoon..:D

Teillä alkaa se muutto lähestyyn kyllä kovaa vauhtia.. Onko jo kamppeet paketissa?

Pauliina kirjoitti...

Kyllä :D Tosin täytyy kyllä mainita että Musta Ori on erittäin kiltti, ei pure tai potki, sitä ei vain ole kauheasti opetettu tavoille niin että esim. taluttaminen on aika hankalaa. Sillä kun on harvemmin edes kaksi jalkaa yhtä aikaa maassa. 33-vuotiasta ponia ei ehkä kannata enää alkaa kummemmin kouluttamaankaan. :D Ja onneksi sillä ei ole korkeutta metriäkään...

Muutto lähestyy joo, eikä meillä nyt toki mitään ole paketissa. Pakataan sitten edellisenä iltana... Mutta asunto on irtisanottu (pitää tehdä täällä 3kk ennen muuttoa) ja tosiaan molempien työnantajat on tienneet jo hyvän aikaa (kuten tällä hetkellä lisäksi myös koko seutukunnan hevosihmiset), joten ihan hyvällä mallillahan tässä ollaan. Ja täytyy sanoa että meillä ei ole hirveästi (no kaikki on suhteellista, mutta jos otetaan huomioon että meitä on kuitenkin 4 ihmistä, 10 lemmikkiä + hevonen) tavaraa eikä etenkään sitä turhaa tavaraa enää hirveästi, koska muutettiin tähänkin kämppään vasta joulukuussa.