sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Hevosvapaa

Olen viettänyt hevosvapaata viikonloppua! Tarkoittaa, että eilen en ollut tekemisissä yhdenkään hevosen kanssa, tänään vien sentään pojat ratsastamaan. Muuten voisi tulla vaikka vieroitusoireita... Tarvitsin vähän lepoa, töissä on pitänyt viime viikkoina ratsastaa niin paljon, että (raihnainen?) kroppa ei meinaa enää kestää... Tietenkään en ehdi nykyisen lyhyen työpäivän aikana ratsastaa ajallisesti läheskään niin paljon kuin "entisessä elämässä" (=kun minulla ei ollut lapsia. Sen mukaan jaan elämäni osioihin "silloin" ja "nyt" :D ), mutta silloin se ratsastus oli lähinnä kevyttä hyvänmielen keventelyä, nyt taas tuskaista melkoista puurtamista. Tämä EI johdu ainoastaan siitä, että nykyinen pomoni on kouluratsastaja ja muut ovat olleet esteratsastajia :D vaan ensisijaisesti siitä, että hevoset ovat tavallisten ihmisten harrastehevosia joita meidän pitää läpiratsastaa, kun taas ennen hevoset olivat ammattilaisten kisatykkejä, joita minä vain pidin hyvällä tuulella.

Consens oli taas perjantaina kisoissa, ensimmäisessä luokassa se yllättäen otti kaksi pudotusta. Miehen teoria oli, että se oli niin rento ja tasapainoinen, että huomasi vasta kolmannella esteellä olevansa hyppäämässä. Normaalisti se kun on ollut kisoissa aika villi, tällä kertaa se oli ollut hyvin rauhallinen. Kieltämättä se on ollut viime aikoina erittäin hyvä ja rento ratsastaa, mutta toki olisi toivottavaa että se muistaisi silti myös hypätä... Toisessa luokassa se oli kuitenkin herännyt ja mennyt puhtaasti. Yleensä kisojen kulku on ollut sellainen, että ensimmäinen luokka on mennyt puhtaasti ja toisessa Consens on karannut avuilta sen verran, että pudotuksia on tullut 1-2. En tiedä onko tämä nyt sitten kehitystä vai taantumaa, lopputulos kuitenkin käytännössä sama.

Ensi viikolla mies lähtee pomonsa avuksi kv-kisoihin Itävaltaan, joten Consensilla taitaa olla vapaata. Minä en uskalla ratsastaa kun olen yksin lasten kanssa, juoksuttaa voin pari kertaa jos muksuilla on hyvä päivä. Enhän minä heitä siinä juuri enempää pysty vahtimaan, mutta juoksuttaminen käy kuitenkin nopeammin, ja ainakaan en voi pudota ja katkaista niskaani juuri silloin, kun olen yksin lasten kanssa :D Muina päivinä Consens voi ehkä maastoilla miehen pomon uuden tallityöntekijän kanssa, olivat olleet tänään maastossa ja se oli mennyt ihan hyvin. Pieni loma ei varmaan tee sillekään pahaa, vaikka se kyllä suhtautuu työntekoon pääasiassa niin positiivisesti, että en usko sen siitä kummemmin stressaantuvan.

"Työtarjouksen" suhteen ei olla edetty vielä mihinkään suuntaan, mies menee joko huomenna tai sitten kahden viikon päästä käymään kotonaan vähän selvittämässä olisiko suunnitelma realistinen.

1 kommentti:

Suvi kirjoitti...

"hevosvapaa viikonloppu" tarkoittaa siis päivää ilman hevosia..:D Onhan sekin jo jotain. :)