sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Huh.

Nyt täytyy sanoa että johan oli rankka viikonloppu, tai siis koko loppuviikko, mutta nyt se on onneksi ohi. Olen niin poikki etten jaksa edes mennä nukkumaan...

Olin siis torstaista sunnuntaihin Hannoverissa Pferd & Jagd-messuilla erään vakuutusyhtiön ständillä töissä. Se oli tosiaan erilaista kuin normaali arki ja fyysisesti varsin kevyttä mutta muuten kaikin puolin varsin väsyttävää. No selvisin kuitenkin kai ihan kunnialla ja nyt on sitten hevosen ruunausrahat tienattu. :D Eli ei kuin klinikka-aikaa varaamaan...

Vakuutusyhtiön pääasiassa eläkeikää hipovat pukusedät olivat tosin täysin erilaisia kuin olen kuvitellut, virallisten myyntipuheiden ulkopuolella ihan normaaleja ihmisiä ja hyviä tyyppejä. Siltä kannalta homma oli siis ihan opettavaista, kuten tosin myös siltä osin, että minusta EI tule koskaan tarjoilijaa eikä vakuutusvirkailijaa. No onpahan se nyt sitten ainakin tiedossa. Ja sain yhden uuden ystävänkin.

Ja ostin ihan liikaa tavaraa, kun tarkoitus oli oikeastaan olla ostamatta mitään...

Ostin:
- Spooksin aivan vastustamattoman ihanan fleecetakin (normaalisti inhoan fleecevaatteita, mutta tämä on sekä kaunis että ihana päällä)
- neljä riimunnarua
- suitset, ohjat ja kuolaimet pikkuhepalleni
- nahkaisen juoksutusvyön
- riimun pikkuhepalleni (sillähän oli vasta kolme...)
- ratsastussukat
- anopille joululahjaksi hv Polon puseron, johon olen varsin tyytyväinen, lisäksi osia miehen ja lasten joululahjoihin
- paksun satulahuovan juoksuttamiseen
- jonkun järjettömän kalliin opetus-dvd:n jonka aihettakaan en enää muista, se vain vaikutti niin pätevältä

no siinähän ne sitten taisivat jo ollakin, eihän tuossa ollutkaan juuri mitään... Messuilla oli yksi hallillinen pelkkää koiratavaraa mutta onneksi päässäni häivähti pieni järjen valo enkä käynyt siinä hallissa ollenkaan.

Koko viikonlopun kohokohta oli kuitenkin Nacht der Pferde -show! Se oli A-I-V-A-N mielettömän upea! Kyseessä oli siis erillinen iltashow, johon Michael (joka siis on siinä ko. vakuutusyhtiössä töissä) oli päättänyt ottaa minut mukaan sen enempiä kyselemättä, eikä minua oikeastaan olisi kiinnostanut edes jäädä sinne koska se oli niin myöhään. En ihan helposti lumoudu mistään hevostemppuilushownumeroista, katselen mieluummin taitavaa ratsastusta enkä siis todellakaan olisi itse tullut tänne lähteneeksi, ajattelin että kyseessä on joku apassionatan halpakopio jossa vähän pyöritetään kivannäköisiä hevosia areenalla ja joku tanssii hassunnäköisessä mekossa keskellä.

Noh, ei ollut. Se oli aivan käsittämättömän mahtava esitys. Ok, kaikki osiot eivät olleet ihan yhtä upeita ja kokonaisuus oli varmaan ainakin hevosia vähemmän tunteville melkoisen sekava, kun lyhyessä ajassa esiintyivät niin keskiaikaiset ritarit, issikat, valjakkoajajat, vikeltäjät, leijonaksi puettu poni, Hannoverin valtionsiittolan orit kuin husaaritkin, mutta lähes kaikki esiintyjät olivat todella taitavia.

Yksi kuitenkin oli aivan ilmiömäinen, Frédéric Pignon. Aivan uskomaton esitys, toivon että kaikki tämän lukevat katsovat allaolevan videon, vaikka todellisuudessa esitys on vielä paljon mahtavampi:


Video on siis eri tilaisuudesta ja siis toki erilainen kuin viikonlopun esitys oli, mutta silti. Aivan uskomaton tyyppi ja mieletöntä katsottavaa. Ihmetys alkoi heti alusta, jossa siis orit lasketaan vapaana hämärältä verryttelyalueelta valaistulle areenalle tuhatpäisen yleisön eteen. Siinä missä moni kisatykki tarvitsee areenalle saapumiseen täyden varustuksen, ratsastajan selässä SEKÄ taluttajan, laukkasivat nämä hetkeäkään epäröimättä Pignonin luo. Ja täytyy sanoa että vaikka toki arvostan saksalaista hevosenkäsittelytaitoa sekä valtionsiittoloiden perinteitä ja oppeja, niin olihan se vähän surkuhupaisaa kun edellisenä ohjelmanumerona valtionsiittolan ratsuttajamestarit (joista yksi muuten oli meidän naapurimme) tuuppasivat orejaan (kukin yhtä) eteenpäin naamat punaisina ja kanget soiden, kun taas tämä ranskalaishemmo esitti ihan samat temput, mutta yksin kolmen hevosen kanssa, joilla ei ei ollut minkäänlaisia hallintavälineitä, ja herran hymy ei hyytynyt kertaakaan koko ohjelmanumeron aikana...

Täytyy sanoa että ihan pelkästään tämän takia oli kyllä kannattava viikonloppu, olen yhä aivan täysin myyty.

Ai niin, kotirintamalla tapahtui myös jotain vaikka en ollutkaan paikalla, entinen pomoni sekä eräs ystäväni kävivät meillä tänään. :) Minähän en siis tosin ollut paikalla, mutta olivat viettäneet kai varsin onnistuneen päivän valtionsiittolan joulumarkkinoilla miehen ja lasten kanssa, ja näin minäkin heidät pikaisesti ennen kuin lähtivät. Eilen mies oli myös koko päivän reissussa, isänsä kanssa hannoverhuutokaupassa jossa oli yksi miehen vanhempien hevonen, siitä ei tosin kovin kummoista hintaa huudettu. Tänään oli jälleen hevosten irtohypytys joka oli sujunut ihan hyvin, yksi eilen laitumelta haettu tamma oli osoittautunut varsinaiseksi hyppyihmeeksi. Consens on viettänyt neljä päivää laidunlomaa, saa nähdä mitä huomenna tulee ratsastelusyrityksestä... :D

Mutta nyt nukkumaan, monta kokemusta ja siis yhtä aivan erityistä rikkaampana.

Ei kommentteja: