maanantai 26. joulukuuta 2011

Puuh

Nyt on sitten joulunvietto meidän osalta ohi. Onneksi. :D No ei, olihan se ihan mukavaakin, ja hiukan vaihtelua.

Miehen sisko oli perheineen kaksi päivää täällä, perhe tarkoittaa hänen miestään ja kahta lasta, jotka ovat aika tarkalleen meidän lasten ikäluokkaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita siis riitti, sekä joululahjoja. Miehen sisko on ihan menestyvä kouluratsastaja ja hänellä on oma talli, joten hänkään ei kovin usein ehdi lähteä kyläilyreissuille. Aiemmin tavattiin vain silloin (harvoin!) kun osuttiin tänne miehen vanhemmille samaan aikaan, nyt sitten tavataan vähän useammin mikä on toki lasten kannalta kiva, kun yhdessä viihtyvät.

Joulua vietettiin muuten niin kuin aina ennenkin, olemme yleensäkin tulleet tänne jouluksi. Tosin miehen töiden takia ne ovat yleensä olleet aika pikaisia reissuja ja viime jouluna ei lähdetty ollenkaan, koska silloin oli lumikaaos. Ei sillä, että Suomi-tyttö olisi varsinaisesti lumisadetta säikähtänyt, mutta täyskaaos moottoriteillä ei sitten houkutellut, tuskin olisimme ehtineet perillekään aaton aikana.

Aattona aloitettiin työt vähän ennen puolta kuutta. Koko yön oli satanut kaatamalla ja aamuisin on niin pimeää, etten näe lantalaan kärrytellessäni yhtään mitään, joten en sitten sinä aamuna myöskään sitä, että lantalan eteen oli yön aikana muodostunut järvi. Joulumieli oli melko kaukana silloin aattoaamuna, kun kahlasin puoli kuudelta kottikärryjen kanssa kirjaimellisesti paskaliejussa... Hevosten liikutus hoidettiin sinä päivänä irtohypyttämällä, pikkupoika hyppäsi taas ihan kivasti. Otettiin nyt vain muutama pieni este mutta se on kyllä parantanut joka kerralle.

Iltapäivä ja ilta olikin sitten vapaata kun hevoset saatiin näin aika pikaisesti valmiiksi, siinä sitten odoteltiin joulupukkia, syötiin ja availtiin lahjoja. Minäkin olin ollut kiltti, sain mieheltä euro-starin jodhpurratsastushousut  jotka koekäytin tänään ja olivat ihan kivat. En kauheasti jodhpurhousuista tykkää mutta nämä ovat kyllä ihan kätevät kun on aina kiire, ja toisaalta chapsini ovat muutenkin hajoamassa joten säästyvätpä nekin hiukan. Muuten housut ovat ihan kivannäköiset, tummanruskeat ja farkkutyylisesti leikattu, ei kuitenkaan farkkuratsastushousut. Ja lämpimät! Miehen vanhemmilta sain kirjan, lahjakortin ja aivan upeita hannoverlogolla varustettuja viinilaseja! Omilta sukulaisilta pääasiassa rahaa mutta sitten myös muutamia mieltä ilahduttavia pikkujuttuja. Ja lapset tietenkin hukkuivat lahjoihin.

Eilen ja tänään ei sitten tehtykään mitään erikoista, oleiltiin ja syötiin. Tallissa tehtiin toki pakolliset hommat ja kaikki hevoset otettiin ulos, mutta niillä oli kuitenkin vapaata, osa oli laitumella ja osa tarhassa. Tänään ratsastin Consensilla hiukan ja mies eräällä kaksivuotiaalla koska sisarensa halusi nähdä sen, muuten ovat lomailleet tänäänkin.

Pikkumiehen joulupäivä näytti tältä:

Koko porukka kävi vähän kierroksilla, eivät olleet aattona laitumella ollenkaan kaatosateen takia ja ilmeisesti unohtivat että olivat koskaan sellaisella käyneetkään...


Tämä 4-vuotiaaksi tuleva kouluhevosen alku olisi myytävänä, jos joku etsii selväpäistä ja kaunista hevosta niin saa ottaa yhteyttä. :D Liikkeiden puolesta ei ehkä tuleva MM-mitalisti vaan ihan tavallinen, mutta hyvätapainen ja oppivainen sekä etenkin ratsastajan alla todella upean näköinen ruuna.
Tänään tosiaan ratsastin hiukan Consensilla, se meni ihan kivasti, viime aikoina kun on välillä ollut vähän ongelmia. Sillä on välillä jumeja, sillä kun on hevosautossa käyneen onnettomuuden takia hiukan lihasongelmia joihin siitä fysioterapeutista oli tosiaan paljon apua, edellisestä käynnistä vain alkaa olla jo aikaa. Nyt se on alkanut nimittäin taas vinoutua ja sitten kun se on tarpeeksi vino, se ei enää oikein siedä suoristamisyrityksiä vaan heittäytyy hieman hankalaksi, ja vaikka minä en nyt hirveän pieni enkä etenkään lyhytjalkainen olekaan, niin Consensilla on kuitenkin sellaiset ulottuvuudet, että sen kunnollinen läpiratsastaminen on minulle silloin melko mahdotonta. No nyt keskityttiin muutama päivä sitten puolentoista tunnin verran pelkästään siihen, että päästään käynnissä suoraan eteenpäin, ja siitä ilmeisesti oli apua (tai sitten vapaapäivistä), koska tänään sujuikin sitten ihan kivasti. Pitäisi kyllä silti mennä taas ihan tunnillekin... Viime viikolla yksi ratsastuskerta jäi väliin kun eräs näistä valtionsiittolan miehistä tuli samaan aikaan maneesiin kahden 2-vuotiaan kanssa, toisella ratsasti hän ja toisella hänen apurinsa. Silloin nimittäin pakenin maneesista kesken kaiken, vaikka tunsinkin sitten itseni pelokkaaksi tädiksi (joita ht-netissä taas arvosteltiin) :D. Jonkun mielestä meidän koulutustahti on varmaan liian nopea, mutta siitä huolimatta mieheni kuitenkin ratsastaa nuorilla hevosilla ilman avustajaa maneesissa vasta sitten, kun niitä pystyy edes jotenkin ohjaamaan ja vauhtia säätelemään, ja yhdessä aikuisen hevosen kanssa, ei toisen samanlaisen... Nämä nimittäin eivät todellakaan pystyneet edes alkeellisesti ohjaamaan hevosia yhtään minnekään saati säätelemään vauhtia (joka oli melko kova) niin että jopa Consens hieman villiintyi siitä kaahailusta. Se nyt ei vielä niin pelottanutkaan, siinä tuskin käy sen pahempaa kuin että saatan pudota selästä, mikä nyt ei ehkä kaada maailmaa. Enemmän huolestuttivat ne täysin vailla kontrollia ympäriinsä sinkoilevat tykinkuulat ja että ne potkaisevat meitä, Consensilla kun on ainakin elämässään ollut jo ihan riittävästi vastoinkäymisiä.

Tänään pidin sitten myös ponituntia, joka ei yhäkään kuulu ihan suosikkipuuhiini. Omat lapset vielä menettelevät, mutta viime aikoina yksi esikoisen kaveri onkin halunnut ratsastaa meidän ponilla minun kanssani, hänen käytössään oleva poni kun on hiukan hankala. Tai no sellainen perus ponimainen, meidän poni kun taas on oikeastaan äärettömän kiltti eikä ollenkaan juntturoiva. Tänään lapset sitten halusivatkin vastavuoroisesti ratsastaa sillä kyseisellä kaverin ponilla, ja lisäksi vielä toinen näistä serkkulapsista... Huh. Samaa ponikin varmaan mietti. :D

3 kommenttia:

Suvi kirjoitti...

Sain haasteen ja vähän mainostin sun blogia mun blogissa. :)

Susanna kirjoitti...

Onpas nätti 4-v koulupoitsu!

Pauliina kirjoitti...

Se on nätti mutta lisäksi myös fiksu ja hyvätapainen. Ja myynnissä. :) Tosin se ei nyt vielä osaa mitään, mutta yrittää aina parhaansa.

http://www.youtube.com/watch?v=ch1BsC7gFQg&context=C31c5396ADOEgsToPDskKAZWV98B5uh6he-efMqvvZ