tiistai 14. kesäkuuta 2011

Voittohan sieltä tuli Totilakselle Wiesbadenin GP Specialissa maailman huippujen joukossa, vaikka Hevosurheilun hömppätoimittaja viime viikolla arvelikin että menestys johtui vain huonosta vastuksesta. No se on toki vain hänen häpeänsä, ja ehkä vähän myös kyseisen lehden, jonka ratsastusjutut nyt eivät ole koskaan niin asiantuntemusta säteilleet. Wiesbadenissa myös prosentit olivat paremmat kuin Münchenissä, joten suunta on oikea. Ylipäätään se, että olettaa uuden ratsukon jatkavat suoraan siitä eteenpäin, mihin hevonen on edellisen ratsastajan kanssa jäänyt, osoittaa vain, että omaa ratsastuskokemusta ei ole juuri kertynyt.

Asiasta toiseen, mies oli sitä mieltä, että Consens kyllä selviäisi lyhyestä traikkukyydistä. Muisteli että haki sen aikoinaan myös leikkauksen jälkeen klinikalta trailerilla. Siinä tapauksessa olisi toiveita päästä pomon oppiin sen kanssa, tosin mies aikoi kai ilmoittaa lähiaikoina meidän tulevasta muutosta ja voi olla, että pomo ei enää sen jälkeen suostu minua opettamaan... No saa nähdä. Hän saattaa kyllä meidän lähdöstä vähän hermostua ja kyllähän se hänen elämäänsä vaikeuttaa, mutta ei voi mitään. Miehen pomo ei varmaan niin järkyty, hän on kuitenkin alusta asti asennoitunut siihen että mies lähtee jossain vaiheessa vanhempiensa luo, koska täällä aloittaessamme miehen oli vielä tarkoitus mennä jatkamaan vanhempien tilaa.

Miehen vanhempien luona olisi minullakin mahdollisuus saada valmennusta, kun tilalla on parikin kouluratsastajaa. Toinen on opettanut jo miehen alun perin ratsastamaan. Hän ei itse enää juuri ratsasta ja toivoo kovasti että me tulisimme tilalle, ja lupasi jo satulansakin minulle :D Miehen isä taas lupasi meille pari karsinapaikkaa ilmaiseksi heidän hevostensa kouluttamisesta niin, että voisimme itse pitää paria siitostammaa, ja minä tietenkin vähän haaveilen että toinen niistä voisi olla ihan aito suomenhevonen... Ja lapsillekin olisi jo poni valmiina, miehen kummisedällä on poni joka on hänen omille lapsilleen liian pieni.

Eli joo, alan nähdä tässä muutossa jo aika paljon hyviäkin puolia. :D

Tänään ratsastin Consensin, sillähän on nyt vähän kisataukoa joten miehen ei nyt ole pakko itse sillä ratsastaa joka päivä. Meni ihan kivasti, eli oikeastaan samalla lailla kuin aina, Consensin kanssa elämä on aika tasaista. Se mennä lompsuttelee aina kiltisti niin kuin pyydetään eikä koskaan mene mitenkään erityisen huonosti, paitsi ehkä hirmuhelteillä jos sitä on ratsastettu monta päivää peräkkäin, silloin alkaa eteenpäinpyrkimys olla aika heikkoa. Minusta kyllä tuntuu että se on alkanut noin yleisestikin kulkea paremmin, mikä nyt ei tarkoita että se olisi varsinaisesti edistynyt, vaan minä alan ehkä oppia kuinka sitä kannattaisi ratsastaa. Mutta jälleen, tämä perustuu ihan rehelliseen perstuntumaan, kun ei ole ketään joka sitä ratsastusta katsoisi saati kommentoisi.

Tässä pari inkognito-kuvaa, otin pari pätkää videolle ja kuvat ovat siis siitä videosta, siksi tällaisia:
Ja pari ihan oikeaakin kuvaa, kun ei tätä herraa tule niin kauhean usein kuvattua (ja näin yksin ollessa se on myös aika hankalaa, koska hän on hyvin tuttavallinen ja suurin osa kuvista on lähikuvia turpakarvoista...)


Ei kommentteja: