lauantai 5. marraskuuta 2011

Juhlahumua

Huh, tämä maaseudun seuraelämä meinaa olla meikäläiselle liikaa... Ei olla asuttu täällä vielä edes kahta viikkoa, mutta takana on jo neljät tai viidet juhlat. Tänään oli häät, en tuntenut ainoatakaan vieraista enkä oikeastaan hääpariakaan, siihen nähden oli ihan mukavaa. :D Muu porukka on vielä juhlimassa, itse tulin kotiin että lapset pääsi nukkumaan. Nyt ei kai ole lähiviikkoina enää hirmuisesti juhlia tiedossa, parin viikon päästä sen sijaan on aika isot hevosmessut Hannoverissa ja eräs tallilainen pyysi minua sinne heidän firmaansa edustamaan. En todellakaan ole mikään pr-henkilö, mutta koska hommasta kerran maksetaan niin taisin nyt sitten lupautua, apua.

Olen ratsastellut Consensilla pari päivää ja nyt se on alkanut mennä jo ihan mukavasti. Alkuun oli pieni kuolainongelma, meillä kun ei ole kauheasti kuolainvalikoimaa ja se mitä kokeilin ensin ei oikein tainnut olla sopiva, hevonen kuskasi minua pitkin pihamaata. Seuraavalla se pysyi kyllä käsissä mutta se kuolain on niin vahva että en oikeastaan halua sitä käyttää, nyt löytyi onneksi sellainen joka sopii meille molemmille.

Ensi viikolla sisäänratsastettavat heposet tulevat sisälle, sitten riittää menoa ja meininkiä... Ne hevoset ovat olleet oikeastaan koko ikänsä laitumella, kyllä ne riimussa osaavat kulkea mutta siinä se sitten melkein olikin. Täällä ei nuoria hevosia hirveästi käsitellä vaan ne elävät laumoissa laitumilla. Meillä on myös vielä viisi vieroittamatonta varsaa, joilla ei ole ollut ikinä riimua, se vähän kummastutti kun Suomessa "kotitallillani" varsoja alettiin taluttaa heti ensimmäisinä päivinä mutta maassa maan tavalla. Varsat huitelevat nyt jo ihan mihin sattuu mikä tekee niiden päivittäisestä laitumelle viemisestä ja sisään hakemisesta melko jännittävää.

1 kommentti:

naggiw kirjoitti...

aawwwh, mä rakastaisin tommosta :) Miksei täällä Mikkelin kylissä ole tuollaista? :( Pitänee hakeutua Saksaan sitten, suunnitelmissa kyllä olikin :D Ihan mahtava blogi sulla! Oon lukenu tässä pari kuukautta ihan jokaisen kirjoituksen :) Voimia tallihommiin !