torstai 10. marraskuuta 2011

Nyt on ollut niin sumuista ja sateista että en ole viitsinyt ottaa kuvia, lupasivat vähän aurinkoisempia säitä joten voisi kaivaa sitten kamerankin esiin.

Varsat vierotettiin sitten tänään, se kävi varsin nopeasti. Varsat yhteen karsinaan, emät laitumelle. Emiä talutettiin taas tuota kylän pääkatua pitkin ja vaikka etenkin minun tammani ei ollut alkuunkaan hallinnassa vaan sinkoili mihin sattui, niin autot mennä posottivat ohi kylkeä hipoen. Jotenkin ihan käsittämätöntä.

Emät ovat laitumella nyt viikon-pari niin kauan kun säät sallivat, saavat vähän liikkua siellä niin että utareet tyhjenevät. Yksi laitumellinen nuoria tammoja otettiin eilen sisään ja siinä tohinassa yksi nuorista (vieläpä yksi meidän suomalaishevosista, vaikka miehen luulisi jo tietävän että suomalaiset naiset voivat olla vähän kipakoita. :D) potkaisi miestä ihan kunnolla, onneksi ei luita murtunut kuitenkaan. Otettiin yksi siitä porukasta talliin koska miehen on tarkoitus ratsastaa sillä, harjattiin, siistittiin tukka ja tänään jo vähän juoksutettiinkin. Siihen nähden, että se on elänyt 3 vuotta lähes villinä eikä osaa mitään muuta kuin nostaa jalat, sujui kaikki oikein mallikkaasti, jopa ympyrällä juokseminen. Huomenna etsitään jostain suitset ja viimeistään ensi viikolla mies kipuaa kyytiin.

Minä olen ratsastanut Consensilla ja se on mennyt oikein mukavasti, kengät vain kilisevät taas kerran aika komeasti ja maanantaina ainakin PITÄISI tulla kengittäjä. Ajateltiin ottaa takakengät pois kun nyt ei kuitenkaan ole kisojakaan aikoihin, ne ovat aina löysällä ja se liukastelee niillä tuossa betonilla.

Minun pikkuorini on alkanut vähän leikkimään orileikkejä, ja kun se on nyt viime päivinä joka talutuskerralla kulkenut osan matkaa kahdella jalalla, päätettiin että siitä saa kyllä tulla pikimmiten ruuna. Toinen kiveshän ei ole laskeutunut joten se pitää viedä klinikalle ja kaataa, mikä on tietenkin astetta vaativampi homma, mutta en viitsi odotella jos se kives kuitenkin laskeutuisi ja jätkä alkaa riehumaan, kun siitä kuitenkin on tarkoitus tehdä lähinnä hyvänmielen harrasteratsu. Mutta täytyy sanoa että se on kyllä kiltti ja järkevä nuori herra pikku äijäilystä huolimatta, tekee kiltisti mitä käsketään eikä pöllöile turhia. Kunhan se on ruuna niin löytyy enemmän ulkoiluseuraakin, nyt ei ole oikein tässä tallissa sopivia kavereita kuin yksi 30-vuotias ruuna joka osaa laittaa pikkupojat ruotuun, mutta olisihan sille kiva saada ehkä vähän eläväisempääkin seuraa.

Nyt ei ole ollut juhliakaan viime päivinä, mutta täällä on sellainen ilahduttava tapa, että uudelle hevoselle otetaan lasillinen tai ennemminkin pari. Eilen haettiin toiselta tallilta yksi appiukon hevonen eräille tallilaisille ylläpitoon, ja sitä sitten vähän juhlistettiin kuoharilla. Mikä on ihan kiva juttu, mutta en ollut ehtinyt syödä mitään koko päivänä ja kaksi aika reilua lasillista kuoharia päivän ensimmäisenä ateriana iltaseitsemältä on sellainen asia, mitä ei ehkä kannata ihan joka päivä toteuttaa. Toivottavasti kaikki hevoset saivat iltaruokansa. :D

Muksuista vanhempi on ratsastanut ponillaan ihan intona nyt joka päivä, piti ostaa lapselle uudet ratsastushousutkin. Poni on kyllä todella kiltti ratsastettaessa, ihanteellinen alkeisratsu vaikka muuten onkin vähän rasittava.

Parin viikon päästä on ne messut joille lupauduin nyt sitten sitovasti, neljäksi päiväksi. Apua. No ei se nyt niin kamalaa kai voi olla, ja siinä neljässä päivässä saan tienattua pikkumiehen ruunausrahat.

Ei kommentteja: